OneStat

Krijg betere online resultaten met OneStat.com web analytics.

Een marktleider met meer dan 75.000 gebruikers in 100 landen.

Persberichten

OneStat.com introduceert klikfraude detectie rapportages als onderdeel van website statistieken diensten.

Alphen aan den Rijn - 2 oktober 2006 - OneStat.com ( http://www.onestat.com ), de nummer één provider van on demand website statistieken, maakt vandaag bekend dat het klikfraude rapportages introduceert als onderdeel van de website statistieken diensten.

Klikfraude vindt plaats als een persoon of een computer programma meerdere kliks genereren waarvoor de klant moet betalen. Onafhankelijk onderzoek heeft bewezen dat ongeveer tot 20 procent van het totale pay per klik budget opgaat aan klikfraude. OneStat heeft een unieke methode ontwikkeld gebaseerd op logaritmes om klikfraude te detecteren. Onze klikfraude rapportages helpen met het realiseren van betere resultaten voor pay per klik campagnes en ondersteunen de klant met technisch onderbouwde data waarmee de klant kan onderhandelen voor een korting of teruggave van het advertentie budget. Er zijn 2 vormen van klikfraude:

1. Netwerk klikfraude: op een zoekmachine, advertentie of affiliate netwerk. De eigenaar van de site waarop men adverteert, genereert zelf kliks om extra inkomsten te generen, zij verdienen aan het aantal kliks waarvoor de klant betaalt.

2. Competitieve klikfraude: concurrenten klikken op de klant haar advertenties om zo de kosten per klik te verhogen zodat de klant sneller door het budget heen is of om extra kosten te generen voor de klant.

Hoe OneStat klikfraude detecteert:

Onze klikfraude rapportages zijn gebaseerd op een aantal metingen en logaritmes voor iedere campagne wat wij vergelijken met data uit de andere campagnes. Metingen en vergelijkingen voor iedere campagne zijn gebasseerd maar niet gelimiteerd tot:

 • Aantal bezoeken en de tijdsduur van deze bezoeken
 • Aantal kliks van specifieke ip adressen
 • Totale kosten van een campagne
 • Aantal pagina's die zijn bekeken
 • Browser versie van een bezoeker
 • Aantal bezoeken zonder referrer
 • Aantal kliks vanuit een bepaalde stad, provincie of land

"Meer en meer klanten vragen om betrouwbaardere klikfraude detectie rapportages van een onafhankelijke derde partij zoals OneStat.com. Alhoewel een klein aantal advertentie netwerken en zoekmachines soms beperkte informatie geven over klikfraude op hun website of zoekmachine zijn deze rapportages niet echt objectief omdat men omzet zal verliezen als men meer details verstrekt of hun business model aanpast naar bv. betalen per bezoek, zegt Niels Brinkman, mede-oprichter van OneStat.com. Wij zijn een van de eerste website statistieken providers die klikfraude rapportages introduceren als onderdeel van website statistieken. Binnenkort zullen wij ook meer informatie naar buitenbrengen over het threat level wat het aantal frauduleuze kliks zijn van het totaal aantal kliks."

OneStat.com is de nummer een provider van real-time web site statistieken in de wereld. Onze superieure technologie voorziet meer dan 50.000 web sites in 100 landen van duidelijke rapportages. OneStat.com heeft verkoop distributie partners in 25 landen wereldwijd.

Het klanten bestand van OneStat in Nederland bestaat uit o.a. uit bedrijven, onderwijs instellingen en gemeentelijke instellingen. Huidige klanten van OneStat.com in Nederland zijn onder andere TUI, Transavia, TU Delft, Het Parool, Conrad, Arcadis, VGZ en De Jong Intra Vakanties. Daarnaast voorziet OneStat de klanten van Active24, de grootste hosting provider van Nederland, van duidelijke bezoek rapportages. In andere landen meet OneStat.com de websites van onder andere het Massachusetts Institute of Technology, Cornell University, Active ISP, La Redoute en engelse tv stations zoals Price Drop en  Bid Up TV.

Met onze accurate, gedetailleerde en betrouwbare rapportages kunnen wij iedere vraag beantwoorden over het bezoekgedrag aan web sites. OneStat.com geeft executives, webmasters en martketeers antwoorden op vragen zoals:


 •  Bezoekgedrag: Hoe navigeren bezoekers op uw website, kunnen zij de informatie vinden die zij zoeken, hoe lang blijft men op de site, welke techniek gebruiken zij etc
 •  Online marketing campagnes: wat is de ROI van mijn marketing campagnes en welke scoren goed of niet
 •  Online sales: hoeveel verkoop ik via de website, komen de klanten terug en waar haken zij af in het bestelproces
 •  Klikfraude: hoeveel kliks van uw ppc campagne zijn frauduleuze kliks?


Opmerking voor journalisten: Ons internationale persbericht kunt u vinden door hier te klikken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met OneStat.com, Niels Brinkman, Keizershof 31 te 2402 DA Alphen aan den Rijn.
Telefoon 0172 244 043 E-mail: klik hier Nederlandse web site : http://www.onestat.nl Internationale website: www.onestat.com